Sunday, May 19, 2013

KEK COKLAT OMBRE ( Hadiah untuk adik saudara, Nur Amirah Azreena )


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,... heee Selamat Pagi sume.. Selamat bekerja!


Hari ini admin nak perkenalkan ' Kek Coklat Ombre '

Apa itu ' Ombre '? umm tapi sebelum itu, terlebih dahulu admin nak mengucapkan ' Selamat Hari Lahir ' kepada adik saudara admin yang telah meningkat usia kepada 15 tahun pada bulan lepas, hihi minta maaf terlambat upload. Semoga dilimpahkan rezeki yang berterusan dan dipermudahkan urusan dunia dan akhirat In Shaa Allah..

Seterusnya admin nak bercerita mengenai kek, kalau minggu lepas admin telah perkenalkan KEK SARANG LEBAH, kali ini admin nak perkenalkan kepada anda mengenai kek yang telah admin sendiri TRANSFORM kan khas untuk adik saudara admin.

Kek ini sebenarnya juga admin sekadar mencuba, mujur kali pertama menjadi!...hehe Alhamdulillah 
cuma kali ni admin memang sengaja tidak mencari sejarah dari mana datangnya kek bercorakkan OMBRE ni..

ummm nak tengok gambar lagi?
haaaa sabar-sabar, kejap lagi akan diuploadkan ae,....hihi

Kek ini di atas permintaan ibu admin untuk menghadiahkan kepada adik saudara admin. Pada mulanya, adik saudara sendiri tidak menyangka yang kek ni untuk dia, bila dia nak balik rumah kat Nusa Damai, dia terkejut dan merasa gumbira akan hadiah dan penghargaan yang telah diberikan.Bunga memang tidak menjadi, tetapi admin dalam usaha membaiki kekurangan itu ;)
btw first try dan tidak salah juga mencuba apa yang baru,...In Shaa Allah akan diusahakan untuk perbaiki kekurangan tu,...
admin kalau nak mencuba ni kena tengok dulu apa jenis resepi yang owesome dan 'comel' je, baru la tangan ni gatal-gatal nak mencuba....hihi kalau tak,..
ummm memang tak lah berasap laaa dapur my mom Pn.Anom


okelah rasanya sampai sini jew dulu,...just nak perkenalkan kek bermotifkan 'OMBRE' design waah! hehe...umm nanti daa masuk petang,...apalagi main masak-masak kat belakang umah huhu....

Selamat Mencuba


Oh Yaa!!
Sebelum admin terlupa Terima Kasih atas SEGALA kerjasama dalam penglibatan anda untuk ' LIKE ' pages admin di facebook..

In Shaa Allah hingga kita bertemu di ruangan lain ...


No comments:

Post a Comment